Orvos vagy alternatív terápia?

Erről már jó párszor említést tettem: Az orvosi segítséget beavatkozást soha ne hagyjuk ki, akkor sem, ha valamilyen alternatív gyógymódot szeretnénk alkalmazni.

Hisz az egészség megőrzése és a meglévő elváltozások helyreállítása a modern orvostudomány számára is kulcsfontosságú. Minden fejlődik, a technológia, a kutatás, újabbnál újabb felfedezések, egyre modernebb eszközök, módszerek kifejlesztésén dolgoznak, melynek célja a teljes és gyors gyógyulás elérése. 

Az egészség megőrzésének egyik leghatékonyabb módja a megelőző intézkedések, például a rendszeres testmozgás, az egészséges étkezési szokások és a rutinszerű orvosi vizsgálatok. Ezek segíthetnek a lehetséges egészségügyi problémák korai felismerésében, lehetővé téve a gyors kezelést.

Azokban az esetekben, amikor meglévő elváltozások vannak jelen, orvosi beavatkozásokra, például műtétre, gyógyszeres kezelésre vagy fizikoterápiára lehet szükség. Például műtétre a daganatok vagy sérült szövetek eltávolításához, míg a gyógyszerek krónikus betegségek, például cukorbetegség vagy magas vérnyomás kezelésére használhatók. Fizikoterápiára is szükség lehet a mobilitás és a funkció helyreállításához.