Fitoterápia 2. rész

2. rész:

Egyre több tudományos kutatás támogatja bizonyos növényi kivonatok gyógyászati célú felhasználását. Például az olyan növények hatóanyagai, mint az echinacea, a ginkgo biloba és az orbáncfű, stb. gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antidepresszáns tulajdonságokkal rendelkeznek. 

Fontos, és meg ne feledkezzünk arról a tényről, hogy nem minden növényi kivonat biztonságos gyógyszerként való felhasználásra, és némelyek nagy mennyiségben fogyasztva mérgezőek is lehetnek. 

Ezenkívül a növényi alapú gyógyszerek minősége és tisztasága nagymértékben változhat, ezért fontos, hogy kizárólag ellenőrzött helyről, minőségi árut szerezzünk be. 

Végeredményben a fitoterápia természetes és potenciálisan hatékony alternatívát kínál a modern orvoslással szemben azok számára, akik holisztikusabb megközelítést keresnek. 

A fitoterápia alkalmazása előtt is fontos, hogy konzultáljunk hozzáértő személlyel, mielőtt bármilyen növényi alapú gyógyszert használnánk, különösen, ha orvosságot is szedünk, vagy van valamilyen egészségi problémánk.