ÉFT összefoglaló

A már említett migrénes példán megmutatom a kezelést. Tehát, ez egy példa, te a saját problémáddal helyettesítsd be.

(A képpel azt szeretném illusztrálni, hogy a két agyféltekét egyensúlyba kell hozni. Ha végig elvégzed a kezelést, ez meg fog történni.)

  • A kezelés menetét tanuld meg, emlékezz rá.
  • Ráhangolódsz a migrénes fejfájásra, a gyógyulásra, fenntartod az érzést, ami feljön benned, amikor a migrénre gondolsz.
  • A karate kézélt ütögetve, vagy az érzékeny pontot 3x elmondod mi is problémád, amit meg szeretnél oldani, és tarts az érzésen a figyelmed.
  • 0-10-es skálán behatárolod, mennyire érzed erősnek a fájdalmat.
  • Foglald össze egy tőmondatba, ez a kulcs, amit a pontok kopogtatása közben elmondasz, és persze fenntartod az érzést, ami a problémádhoz köt.
  • Végezd el a kopogtatást. 

Ha nem nagyon súlyos a fájdalom, és nincs szerteágazó kiváltó ok, akkor elegendő lehet ez a rövid kezelés, akár ismétléssel. 

Tudod, a következő kezelésnél már úgy kell fogalmaznod, ahogy változott a helyzet, amennyire enyhült a fájdalom. 

 

  • Ha súlyosabb a baj, akkor a teljes kezelést végezd el. Ezt a teljes kört is ismételheted, ha szükség van rá. ÉFT “teljes kör” 12. rész ⬅️ itt átolvashatod újra. Bár, ahogy már utaltam is rá, tanuld meg az teljes kezelésmenetet.

Abban az esetben, ha szerteágazó a kellemetlenség, a migrén kiváltó oka, akkor az összes okon végig kell vinned a kezelést mindaddig, amig érzed a kellemetlenséget. 

Az sem kizárt, hogy elkezded boncolgatni, mi is vált ki migrént, újabb, és újabb események, emberek jutnak eszedbe. Ha így van, akkor a friss felfedezéseiden is végig kell vinni a kezelést egészen addig, amíg el nem éred a teljes gyógyulást. 

Bár, olyan is előfordulhat, hogy még nem vitted végig minden felmerült problémán a kezelést, de már elmúlt a rossz érzésed. 

Azzal tudod tesztelni, hogy rágondolsz arra az esetre, emberre, ami, aki miatt eddig előjött fájdalom, és semleges lesz minden érzés, akkor feloldottad a blokkokat. 

Kellemes kopogtatást kívánok, és természetesen gyógyulást, megújulást.