Cukorbetegség 3. Ok-okozat 1.

Hoztam két konkrét példát.

Az első nagyon röviden, vázlatosan:

 Ismertem olyan hölgyet, aki a végtelen önzősége ~ (vagy fiatalkori meggondolatlansága, hisz amúgy jó embert volt), ~ anyagi érdeket szem előtt tartva elhagyta a családját, még az édesanyját is. Nem telt el egy év sem, igen hamar kiderült, nem jó ez így. A házassága sem jó, a férjétől szeretetet, gyengédséget, figyelmességet soha nem kapott, így visszatért a családjához, de továbbra is boldogtalan volt. 

A családjától kapott szeretetet, de a férjétől nem, és csak csendben szenvedett, és egyre több édességet kellett falnia ahhoz, hogy képes legyen ellátni magát, és szükséges teendőit el tudja végezni. Azt hogy mit élt át, amiről soha senkinek nem mert beszélni, csak ő tudja, de így is belegondolva érthetjük. Vágyott a sok pénzre, a könnyű életre, amiben sajnos soha nem lett része. Elképzelhető, mennyi szenvedésen mehetett keresztül. 

Igen súlyos cukorbetegség alakult ki nála. Idővel a kegyetlen szövődmények is megkeserítették az életét, és az utolsó tizenpár évét még keményebb szenvedések közepette élte le, ráadásul a látását is elvesztette. …