Csigolya elcsúszás tünetei

  • A gerincünk nyaki (cervicalis) részénél a csigolyák fentről lefelé:

C-1-es csigolya elmozdulása az egyik oka annak, ha fáj a fejünk, ha szédülünk, a vérnyomásunk magasabb, fülfájásunk is lehet, ha ez a csigolyánk rendellenes helyre kerül. 

C-2-es csigolya elváltozása okozza a szem, a hallóideg, az arcunk rendellenességeit, még az allergia kiváltója is lehet.

C-3-as csigolya: Arc, fogak, ekcéma, külső fül, arcidegzsába, és másfajta idegfájdalom előidézője is a nyaki hármas csigolya elcsúszása.

C-4-es is előhozza az allergiás tüneteket, orrdugulás mellett másfajta kellemetlenséget is érezhetünk, szénanáthát, légcsőhurutot, szájunkban is előjöhetnek a legkülönfélébb kellemetlenségek, mirigy gyulladás sem kizárt.

C-5-ös elváltozása okoz hangszálgyulladást, torokgyulladást, rekedtséget, és a garatunkban egész enyhe kellemetlenségtől, az igen súlyos elváltozásig, ha sokáig nem kerül helyére a C-ötösünk .

C-6-os okozza a nyakmerevséget, fájdalmat, amit a vállunkban is érezhetünk, mandulánk is rakocántlankodhat, továbbá köhögési hullámok törhetnek ránk.

C-7-es a pajzsmirigyünket piszkálja, de szintén érezzük a váll és könyök problémákat is, pluszban még az igen kellemetlen, és fájdalmas nyálkatömlő gyulladást. (Folytatom.)