A természetgyógyászat

 A természetgyógyászat az egészségügyi ellátás egy olyan szektora, amely természetes, hagyományos, népi gyógymódok és terápiák alkalmazására támaszkodik. 

Ez a fajta egészségügyi ellátás egyre elismertebbé válik, mivel az emberek egyre inkább tudatában vannak a természetes gyógymódok előnyeinek. Sokféle természetes gyógymód létezik, de arról azért meg ne feledkezzünk, hogy mindenféle kezelésnek van előnye és hátránya is. 

Fontos, hogy olyan gyógymódot válassz, amelyik megfelel a kezelni kívánt állapotodnak. 

A természetes gyógymódok gyakran hatékonyabbak, mint a modern orvosi kezelések, hisz vannak olyan állapotok, melyeknél hatásosabb bevetni pl. egy népi gyógymódot. Ez azért van, mert ezek a terápiák úgy működnek, hogy a probléma kiváltó okát célozzák meg, nem csak a tünetek kezelését.

Bizonyos esetekben a természetes gyógymódok még olyan állapotokat is képesek gyógyítani, amelyeket a modern kezelési formák nem tudnak. 

Azt is meg kell jegyezni, hogy vannak esetek, amikor veszélyesebbek is lehetnek, mint a modern orvosi kezelések. Egy példát említve: a természetes gyógymód is árthat, ha nem megfelelően szedik őket. 

Elengedhetetlen, hogy konzultálj orvosoddal vagy természetgyógyásszal, mielőtt bármilyen természetes gyógymód használatába kezdenél.