A meridián 1. rész

A meridián pontok és vonalak stimulálásával történő gyógyítás gyakorlatát szintén  évszázadok óta használják a hagyományos kínai orvoslásban.

Ez az ősi gyakorlat magában foglalja a nyomás, az akupunktúra vagy az akupresszúra használatát, hogy stimulálja a test bizonyos pontjait, amelyekről úgy gondolják, hogy energiapályákhoz vagy meridiánokhoz kapcsolódnak. Ennek a gyakorlatnak az a célja, hogy helyreállítsa a test energiaáramlásának egyensúlyát és harmóniáját, amelyről úgy gondolják, hogy a jó egészség és jólét kulcsa.

Bár a meridiánok és az energiaáramlás fogalma egyesek számára nehezen érthetőnek tűnhet, a modern kutatások bizonyítékot szolgáltattak e gyakorlat hatékonyságának alátámasztására. Tanulmányok kimutatták, hogy a meridián pontok stimulálása segíthet csökkenteni a fájdalmat, javítani az alvást, valamint csökkenteni a stresszt és a szorongást. Ezenkívül néhány tanulmány azt sugallta, hogy az akupunktúra és az akupresszúra hatékony lehet számos állapot kezelésében, beleértve a fejfájást, a krónikus fájdalmat és az émelygést.